Snabbfråga: I vilken form frilansar du?

Det kan vara intressant att veta på ett ungefär i vilken form frilans är vanligast, så kan det säkert bli något matnyttigt framöver där vi kan få in lite olika fördelar och nackdelar med de olika typerna från de som faktiskt har valt att jobba så.

Svara först på den här (förhoppningvis) enkla frågan, har du tid, skriv gärna en kommentar till varför du det blev just den företagsformen (eller inte). Tack på förhand.

(Om du inte ser rutan nedan med svarsalternativ kanske du har någon spärr aktiverad i din webbläsare, i Firefox t ex räcker det med att klicka på lilla skölden vid adressraden för att tillfälligt stänga av den.)


2 kommentarer

  1. Anledningen till att jag har mitt företag som enskild firma är först och främst för att det var det enklaste och smidigaste sättet när jag startade företaget för många år sedan. Det var redan när jag gick på gymnasiet.

    Sen har jag kollat på det rent skattemässigt och just nu är det bättre att vara kvar som enskild firma. Men det är något jag och min revisor har lite koll på varje år. Att ha ett AB kan faktiskt vara onödigt, dyrt beroende på omsättning och vinst.

  2. Anledningen för att jag omvandlade från enskild firma till AB var att det finns en omsättningsmässig brytpunkt som gör det skattemässigt fördelaktigt. Dessutom kan ett AB skaffa ett hängavtal med en fackförening som fungerar som ett kollektivavtal. En viktig fördel är då att man då ingår i det mycket förmånliga tjänstepensionssystemet. Något som många lätt glömmer bort.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *